Klassiske billardlamper

En billardlampe i klassisk stil er ofte forsynet med en grøn lampeskærm og sørger for den passende belysning af spillepladen.

Lampeskærmen justeres og placeres dybt over billardbordet på en sådan måde, at billardlampen nøjagtigt belyser hele billardfeltet, men samtidig ikke blænder spilleren, når han bøjer sig ned. Ved små borde har billardlampen typisk ikke flere end to lamper, ved større billardborde (som f.eks. snookerbordet) installeres der fire eller flere lamper.
Vær opmærksom på den passende størrelse, når du køber en lampe, og få rådgivning hos os.

De passende billardlamper

Generelt er det også muligt at montere en vilkårlig lampe over billardbordet. Fordi husholdningslamper for det meste dog hverken giver punktbelysning eller fladebelysning, er det næsten umuligt at justere lyskeglen præcist. Det fører til følgende: Enten blændes spillerne af lyskeglen, når de spiller, eller spillefladen belyses ikke tilstrækkeligt. En billardlampe består af flere projektører, som belyser spillefladen optimalt. Mindre billardborde (6 fod) kan for det meste klare sig med 2 spots, større borde har for det meste billardlamper med 3-4 eller flere spotlys.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber billardlamper?

Den vigtigste egenskab af en billardlampe er en korrekt og fuldstændig belysning af spillefladen. Belysningen bør i den forbindelse komme ovenfra, fordi skygger ville forstyrre billardspillet, hvis lyset kom fra siden eller forfra.
Desuden anbefales lyst og især målrettet lys ved billardlamper. Især spotlamper sikrer disse to egenskaber.