Billardbord: Hvordan finder jeg den perfekte størrelse?

Størrelsen på billardborde er klassisk angivet i engelske fødder. Denne specifikation henviser dog kun til spillefladen. Afhængigt af den valgte model kan bordets samlede størrelse variere. Derfor er det vigtigt, at du også er opmærksom på de relevante dimensioner. Bordets længde er altid i et forhold på 2:1 i forhold til bredden.


En lille vejledning: 1 fod er 30,48 cm.

Vi præsenterer de nøjagtige størrelser på de forskellige spilleflader mere detaljeret nedenfor.


Den vigtigste tommelfingerregel, når du stiller et billardbord op: For hver side skal der være mindst 1,5 meter mellem bordet og den nærmeste væg. Det er den eneste måde at sikre et uforstyrret spil, hvor du ikke konstant støder ind i køerne.

Hvilke størrelser billardborde findes der?

I vores billardbutik tilbyder vi billardborde i de mest almindelige størrelser. For at give dig et lille overblik, opsummerer vi dem kort nedenfor.

Lille bord til små rum: Billardborde: 5 ft og 6 ft

Det er ikke alle, der har plads nok i deres hjem til deres eget billardrum. Borde i størrelsen 5ft eller 6ft kan dog nemt integreres i indretningen af spisestuen eller stuen. Dette giver dig mulighed for at få en kompakt billardversion ind i dit hjem. Et mindre billardbord er også særligt velegnet som begyndermodel - det betyder dog ikke, at erfarne spillere vil kede sig med denne størrelse: 5 ft bordet har mindre huller for at holde sværhedsgraden oppe.


Spillefladen på et 5 ft er 160 cm x 80 cm og på et 6 ft 182 cm x 91 cm

Det mellemstore 7 ft billardbord

Et 7 ft billardbord anses for at være en mellemstor model. Det er lidt mindre end standardmodellerne, men stadig velegnet til ambitiøse spillere, der ønsker at forberede sig på turneringer.


Vores 7 ft billardborde har en spilleflade på 198 cm x 99 cm.

Professionelle borde til dit hjem: 8 og 9 ft billardborde til dit hjem

I professionelle turneringer anvendes kun 8 eller 9 ft billardborde. Inden for billard betragtes et 8 ft bord som minimumsstørrelse til mesterskaber.


8 ft svarer til en størrelse på 224 cm x 112 cm, med 9 ft modeller er spillefladen 254 cm x 127 cm

Særlige billardborde i udvalgte størrelser

Lissy-billardbordserien er ikke kun kendetegnet ved høj kvalitet, men også ved funktionalitet. Vores mål er at give så mange mennesker som muligt mulighed for at dyrke deres hobby i deres eget hjem. Derfor udvikler vi billardborde, som du kan omdanne til et spisebord med få enkle trin. Til dette formål finder du f.eks. vores patenterede drejelige billardborde. Spar plads ved at omdanne dit bord, når du har brug for det til et bestemt formål. Disse praktiske modeller findes i størrelserne 5 ft, 6 ft og 7 ft.


Hvis du ikke ønsker at opstille billardbordet indendørs, kan en udendørs model være det rette valg for dig. Vores vejrbestandige udendørs billardborde fås i størrelsen 7 ft.

Billardborde i forskellige størrelser fra Billard-Lissy

Ikke alle billardbordmodeller findes i alle størrelser. Det skyldes primært, at vi gør vores bedste for at sikre, at størrelsen og funktionaliteten på vores borde harmonerer med hinanden. Du er velkommen til at kigge på vores sortiment i vores online billardbutik: Hvis du allerede har et billardbord, vil du måske købe køer eller billardkugler hos os. Vi hjælper dig gerne med dine spørgsmål.